Головна > Новини / Україна > ТОП-5 українських продуктів, які дорожчали в січні: лідер - сало

ТОП-5 українських продуктів, які дорожчали в січні: лідер - сало


15-02-2018, 10:30. Розмістив: redaktor
Державна статистика, перейшовши на нову систему моніторингу вартості продуктів і товарів, лише в середині лютого порахувала зростання цін за січень. За даними держмоніторингу першого місяця 2018 найбільше подорожчали складові борщового набору - овочі і м'ясо. Про це пише на своїй сторінці в Facebook гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, повідомляють Українські Новини.
Експерти Асоціації склали ТОП-5 продуктів харчування, які найбільше подорожчали. У гривневому еквіваленті перша п'ятірка виглядає наступним чином:

сало,
яловичина,
куряче філе,
тушка курки,
яйця.

Перше місце займає улюблений продукт українців - сало, яке додало в січні майже 3,5 грн на одному кілограмі. Тепер його середня ціна становить 72,2 грн. Для порівняння, в Києві сало подорожчало більш ніж на 5 грн і варто вже 110,6 грн. Різниця між середньою ціною в Україні та ціною у Києві становить 38 грн на одному кілограмі.

Друге місце посіла яловичина з 2,8 грн на одному кілограмі. На сьогодні яловичина коштує 117,1 грн. У Києві яловичина з кісткою коштує в середньому 129,1 грн за кілограм. Тобто різниця у вартості кілограма становить 12 грн.

Третя сходинка - філе курки, яке піднялося в ціні майже на 2 грн. Тепер середня ціна по Україні - 91,5 грн за кілограм, у той час як у Києві - 93 грн.

Четверте і п'яте місце поділили яйця з тушкою курки, які за січень додали майже 1 грн на кілограмі. Відтепер десяток яєць коштує майже 28 грн, а кілограм курки в тушці - 54,9 грн. Для порівняння, десяток яєць в Києві дорожче, ніж у середньому по Україні майже на 3 грн, а кілограм курячої тушки - майже на 2 грн.

Нагадаємо, за січень подешевшали цитрусові, лідер - апельсин.

Тим часом, капуста за тиждень стрімко подешевшала.

Повернутися назад