Головна > Новини / Цікаві новини > Що корисно їсти на сніданок, а що – ні
Що корисно їсти на сніданок, а що – ні16-02-2018, 08:00. Розмістив: redaktor |
![]() Іноді в ранковій метушні багато хто нехтує сніданком, а даремно - кажуть дієтологи. Згідно з останніми дослідженнями, зокрема, проведеним в університеті Алабами під керівництвом Мартіна Янга, сніданком, як найперший прийом їжі, програмує наш організм на весь день.
Що відбувається, якщо ми не снідаємо: - Сповільнюється обмін речовин; - Повільніше спалюються калорії; - Знижується працездатність організму. І абсолютно протилежна картина спостерігається коли ми поснідали висококалорійними продуктами: - Підвищується метаболізм; - Організм активніше витрачає енергію; - Підвищується працездатність, поліпшується самопочуття. Жирні продукти на сніданок допомагають нам схуднути Мартін Янг вважає, що можна поєднувати яйця, сосиски і бекон, а також інші калорійні продукти. З іншого боку, якщо ми на сніданок вживаємо якісь вуглеводи, то наш організм розщеплює тільки вуглеводи в перебігу всього дня. Дана теорія була підтверджена результатами експериментів на гризунах. Основний висновок полягає в наступному - якщо їсти вранці жирні продукти, наш організм буде розщеплювати жири протягом всього дня і, відповідно, це сприяє схудненню. Омлет на сніданок - користь на весь день Ті ж американські вчені стверджують, що скинути зайву вагу можна, снідаючи омлетом. За їх словами, з'їдений зранку омлет дає -18% калорій. Був проведений наступний експеримент. Учасники в перший день на сніданок з'їдали омлет з трьох яєць. На наступний день їм дали велику булочку з сиром і з йогуртом. Обидва прийоми їжі були однакові за кількістю калорій, однак вони привели до різних результатів. Учені вимірювали рівень гормону голоду в організмі. Після булочки рівень голоду виявився вище, ніж після омлету. Це ж підтвердилося відчуттях самих піддослідних. Що не рекомендується їсти на сніданок Дієтологи кажуть, звичайні бутерброди, які ми їмо на сніданок, дають нам величезну кількість калорій, але нічого корисного в собі не несуть - ні вітамінів, ні мінералів, ні клітковини. Тому що білий хліб це продукт рафінований. У складі ковбаси, звичайних сосисок, сардельок, дуже складно знайти щось корисне, а так же вершкове масло або майонез, які ми вживаємо в дуже великих кількостях, здоров'я нам не додасть. Корисні продукти на сніданок Для корисного і здорового сніданку дієтологи радять вибирати цільно-зерновий хліб, хліб з висівками, клітковину - це можуть бути листя салату, стебло селери, зелень. Замість ковбаси - натуральне відварне м'ясо і омлет. Також фахівець рекомендують їсти на сніданок кашу, так як злакові дають великий приплив енергії і є складними вуглеводами, які дозволяють протриматися до обіду. Повернутися назад |