Головна > Новини / Цікаві новини > Які продукти не варто поєднувати з кавою
Які продукти не варто поєднувати з кавою18-03-2018, 17:10. Розмістив: redaktor |
![]() Корисне дослідження провели американські науковці. За словами вчених, людям не варто пити каву після жирних страв. Таке поєднання продуктів спричиняє різке підвищення рівня цукру в крові, що є причиною для виникнення діабету. "Навіть у здорової людини рівень цукру в крові різко підвищується після того, як вона посмакувала жирну їжу. Якщо ж вона запила свій обід кавою – рівень цукру підвищується вдвічі. Приблизно такі ж показники цукру в крові можна спостерігати у людей з великим ризиком розвитку діабету", – зазначили науковці. Відомо, що в експерименті взяли участь добровольці, які на час дослідження не скаржились на здоров'я. Науковці встановили, що жирна їжа може спричинити підвищення цукру на 32%. Ріст цього показника спостерігався упродовж кількох годин після трапези. Коли ж люди з'їдали жирну їжу, яку впродовж 5 годин запивали двома горнятками кавою, їх рівень цукру в крові збільшувався на 65%. Якщо людина звикла запивати кавою бутерброди, гамбургери або смажену картоплю, рівень цукру в її крові підвищується занадто часто. Це неминуче позначиться на роботі всього організму,– застерегли вчені. Експерти також пояснили причину цього явища. Насичені жири заважають організму людини засвоювати глюкозу, а кава лише посилює це порушення. Джерело
Повернутися назад |