Головна > Новини / Цікаві новини > Лікарі розповіли, як виходити з посту
Лікарі розповіли, як виходити з посту30-03-2018, 22:04. Розмістив: redaktor |
Дієтологи розповіли, як правильно виходити з посту і підготуватися до святкування Великодня. Виконання п’яти основних правил допоможе уникнути проблем зі здоров’ям на тлі різкої зміни раціону. ![]() 1. Уникати переїданняТрапезу за святковим столом варто припинити, коли залишається легке відчуття голоду. Під час Посту істотно скорочується виробництво ферментів, а для відновлення їх рівня необхідно збільшувати кількість їжі поступово.Набрати вагу на пісному меню дуже легко. Їжте багато каш, особливо не цільнозернових, а пластівців, хліба, картоплі та поправитесь досить швидко, вже за перший тиждень посту. У піст треба обмежувати порції їжі, вставати з-за столу з відчуттям легкості в шлунку. Включати більше сирих овочів і фруктів. Уникати прийому мучного, крохмалистого, особливо у вечірній час. 2. Вживання м’яса за святковим столомВарто обмежити до 150-200 г. Небажано їсти більше одного яйця та соусів (в т.ч. майонезу).Ні в якому разі не запивайте жирну їжу ніякими газованими напоями, особливо солодкими. Так вона буде дуже довго перетравлюватися і створить безліч незручностей вашій травній системі. У святкові столи майте графин з підкисленою лимоном водою. Запиваючи таку їжу лимонною водою, ви поліпшите її перетравлення в шлунку і уникнете тяжкості і здуття. ![]() 3. РибаПродукти рослинного походження на святковому столі забезпечать повноцінну роботу органів травлення. Крім того рибні страви містять велику кількість білка. До того ж, це чудове джерело корисних жирів. А також риба містить масу корисних вітамінів і мінералів.Лосось часто згадується як лідер серед дарів моря за вмістом омега-3 жирних кислот. Такі жири вважаються корисними для організму при цукровому діабеті 2 типу, зокрема:
При відсутності протипоказань можна раз на місяць влаштовувати короткочасні голодування за три дні. Це буде менш збитково для організму. Також людині легше увійти і вийти з короткострокового голодування, ніж при тривалому відмову від їжі.
4. АлкогольМожна вживати тільки разом з їжею, а його кількість слід зменшити в 2-3 рази відносно звичайного вживання.Великодні паски – джерело великої кількості цукру, з яким важко буде впоратися нашій підшлунковій залозі. А регулювати кількість цукру в крові допоможе щіпка кориці, якій можна посипати паска. ![]() 5. ПоступовістьЛітнім людям і людям з хронічними захворюваннями внутрішніх органів рекомендується утриматися від вживання алкоголю і тваринної їжі після закінчення посту, при цьому введення риби і м’яса має бути повільним і поступовим.Джерело: Likar.info Повернутися назад |