Головна > Цікаві новини > Вчені назвали найнебезпечніший продукт, що викликає рак
Вчені назвали найнебезпечніший продукт, що викликає рак1-01-2018, 16:51. Розмістив: redaktor |
Ця популярна страва підвищує ризик онкології на 21% Американські дієтологи стверджують, що популярний бутерброд їхньої категорії "фаст фуду" хот-дог викликає рак. Як правило, при виробництві хот-догів використовують свинину, яловичину і куряче м'ясо. Але крім цього, весь процес також включає додавання інших інгредієнтів. У фарш може йти шкіра, жир, ніжки і кігті, а також численні добавки, такі як сіль, кукурудзяний сироп, глутамат натрію, призначених для посилення смаку, говорять дослідники. Найнебезпечнішим є процес створення мононатрієвих глутаматних і кармінових ароматів, які створюються зі шкаралупи дрібних жуків, варених в аміаку і карбонаті натрію. Більш того, дослідження, проведене в Гавайському університеті, показало, що оброблене м'ясо підвищує шанси на розвиток раку підшлункової залози на 67%. У це м'ясо входять добавки, такі як нітрити та нітрати, які є надзвичайно небезпечними інгредієнтами, що підвищують ризик розвитку раку підшлункової залози, раку кишечника, раку сечового міхура і раку шлунка. За даними Американського інституту досліджень раку, тільки один хот-дог може підвищити ризик колоректального раку на 21%. Повернутися назад |