Вчені назвали найнебезпечніший продукт, що викликає рак
- 1-01-2018, 16:51
- Новини / Цікаві новини
- 0
- 829
Ця популярна страва підвищує ризик онкології на 21%
Американські дієтологи стверджують, що популярний бутерброд їхньої категорії "фаст фуду" хот-дог викликає рак.
Як правило, при виробництві хот-догів використовують свинину, яловичину і куряче м'ясо. Але крім цього, весь процес також включає додавання інших інгредієнтів. У фарш може йти шкіра, жир, ніжки і кігті, а також численні добавки, такі як сіль, кукурудзяний сироп, глутамат натрію, призначених для посилення смаку, говорять дослідники.
Найнебезпечнішим є процес створення мононатрієвих глутаматних і кармінових ароматів, які створюються зі шкаралупи дрібних жуків, варених в аміаку і карбонаті натрію.
Більш того, дослідження, проведене в Гавайському університеті, показало, що оброблене м'ясо підвищує шанси на розвиток раку підшлункової залози на 67%.
У це м'ясо входять добавки, такі як нітрити та нітрати, які є надзвичайно небезпечними інгредієнтами, що підвищують ризик розвитку раку підшлункової залози, раку кишечника, раку сечового міхура і раку шлунка.
За даними Американського інституту досліджень раку, тільки один хот-дог може підвищити ризик колоректального раку на 21%.