Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Поповнились лави жінок, яким присвоєно почесне звання ,,Мати-героїня”

Сьогодні в райдержадміністрації відбулася урочиста церемонія вручення нагород жінкам, яким присвоєно почесне звання України ,,Мати-героїня”.

Почесний знак ,,Мати-героїня”, посвідчення до нього та квіти жінкам вручив голова районної державної адміністрації Павло Басараба.
Почесне звання ,,Мати-героїня” є вищою формою відзначення громадян за вагомий внесок у реалізацію державної політики з питань сім'ї, материнства і дитинства, самовіддане виховання та навчання дітей.
Указом Президента України № 416/2018 від 07.12.2018 року ,,Про присвоєння почесного звання ,,Мати-героїня” за материнську самовідданість, народження та зразкове виховання дітей, забезпечення умов для їх всебічного, гармонійного розвитку звання України ,,Мати-героїня” присвоєно 16 багатодітним жінкам Рахівщини.
- Від щирого серця бажаю кожній родині щастя, здоров’я, а матерям, які гідно виховали своїх дітей, так само виховати онуків і правнуків, - звернувся до присутніх Павло Басараба.
Усім жінкам, яким присвоєно почесне звання України ,,Мати-героїня”, відповідно до Закону України ,,Про державні нагороди України”, виплачується винагорода у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму року, в якому жінці було присвоєно почесне звання.
Крім цього, згідно із Законом України ,,Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”, матерям, які народили п’ятеро і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку, встановлюється пенсія за особливі заслуги у вигляді надбавки розміром від 35-40 % до розміру пенсії, на яку особа має право.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.