Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Чи можливо бетонувати взимку?

Бетон – найрозповсюдженіший будівельний матеріал, який здебільшого використовується для закладання фундаменту будинків. Він повинен мати однорідну структуру та створюватися у відповідних умовах для досягнення максимальної якості й міцності.
Зимовий період часто ставав причиною припинення будівельних робіт через несприятливі погодні умови. Особливо це стосувалося процесу бетонування, тому що оптимальне затвердіння бетону відбувається при плюсовій температурі. Але наразі можливо розв’язати цю проблему завдяки спеціальним технологіям виготовлення та укладання бетонної суміші.

Як температура впливає на якість бетону

Основний хімічний процес, що відбувається при застиганні бетону, називається гідратація або схоплення матеріалу. Ця реакція (згідно з назвою) проходить між цементом і водою за оптимальної температури близько 15-20 градусів. За таких умов бетон швидко стає міцним, завдяки утворенню водневих зв’язків та швидкому застиганню суміші.
За низької температури вода, що не прореагувала з цементом, перетворюється на лід, і процес гідратації сповільнюється та припиняється зовсім. При перетворенні на лід вода збільшується в об’ємах, і через внутрішній тиск незатверділа бетонна суміш порушується. Таким чином, бетонування взимку має відрізнятись від звичайних сезонних робіт. Щоб досягти марочної міцності бетону за таких умов, необхідно внести корективи ще на етапі виготовлення та транспортування.

Досягти ідеального бетонування зимою – можливо

Щоб не зупиняти будівництво в сувору погоду, необхідно дотримуватися спеціальної технології вироблення й укладання бетонної суміші. Аби не допустити зіпсування майбутнього фундаменту ще на етапі транспортування, варто дотримуватися правил виготовлення бетону в зимовий період:
  1. Бетон має виготовлятися за спеціальною технологією, яка передбачає високоякісні морозостійкі пластифікатори - це є основною запорукою міцності бетонної суміші при мінусових температурах.
  2. Отриманий розчин повинен мати необхідний запас тепла. Для цього, зазвичай, компоненти підігріваються.
  3. Потрібно максимально скоротити час транспортування бетонної суміші, щоб зберегти тепло.
Таким чином, бетонування взимку – процес цілком можливий. Висока якість кінцевого результату залежить від роботи професіоналів на всіх етапах: від виготовлення бетонної суміші до закладання і проведення будівельних робіт.

Чому з “VAKOS БЕТОН” будувати взимку зручно?

Компанія “VAKOS БЕТОН” пропонує виготовлення та швидке транспортування бетонної суміші по Закарпатській та Івано-Франківській областях. Навіть у морозну погоду доставляємо надійний бетон, тому що працюємо тільки з високоякісними компонентами, які роблять можливим досягнення ідеальної міцності для будь-якого об’єкту. З “VAKOS БЕТОН” будувати зручно, адже ми не припиняємо працювати взимку і доставляємо бетон навіть для висотних робіт з можливістю подачі бетононасоса до 40 метрів.
Не чекай весни - будуй безперервно з “VAKOS БЕТОН”! 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.