Головна > Україна > Делікатеси, алкоголь та яйця: як супермаркети збувають зіпсовані продукти на Новий рік
Делікатеси, алкоголь та яйця: як супермаркети збувають зіпсовані продукти на Новий рік26-12-2018, 22:00. Розмістив: redaktor |
![]() В одному з супермаркетів риба, ковбаса і сири лежать на підлозі під прилавком. Температурний режим не дотримується, а отже, їсти ці продукти тепер небезпечно, втім, покупець цього не знає, – пише "Сегодня". Спеціалісти закликають з обережністю купувати червоні ікру. Цей делікатес може зберігатися не більше 12 місяців, а в пластиковій тарі - до 3 міс. Тому варто перевіряти термін придатності. Також часто у такому передноворічному хаосі можна купити несвіжі яйця. Ті, чий термін придатності закінчується, ставлять на найвидніше місце і люди їх беруть, не перевіряючи дати. Крім того, в магазині часто може "завалятися" прострочена горілка, якою теж можна отруїтися. Дати виробництва у магазинах можуть заклеювати.
Але небезпечні продукти є не тільки у великих магазинах – в продуктовому мінімаркеті знайшлася пачка пельменів, термін придатності яких закінчився ще два місяці тому. Крім того, в одному з контейнерів змішали свіжі і несвіжі напівфабрикати, а сири потрібно було прибрати з прилавка ще півроку тому. При цьому продавці повернули всі лежані товари на полиці – вони чекають неуважних покупців. ф
Повернутися назад |