Делікатеси, алкоголь та яйця: як супермаркети збувають зіпсовані продукти на Новий рік

В одному з супермаркетів риба, ковбаса і сири лежать на підлозі під прилавком. Температурний режим не дотримується, а отже, їсти ці продукти тепер небезпечно, втім, покупець цього не знає, – пише "Сегодня".
Спеціалісти закликають з обережністю купувати червоні ікру. Цей делікатес може зберігатися не більше 12 місяців, а в пластиковій тарі - до 3 міс. Тому варто перевіряти термін придатності.
Також часто у такому передноворічному хаосі можна купити несвіжі яйця. Ті, чий термін придатності закінчується, ставлять на найвидніше місце і люди їх беруть, не перевіряючи дати.
Крім того, в магазині часто може "завалятися" прострочена горілка, якою теж можна отруїтися. Дати виробництва у магазинах можуть заклеювати.
"У нас є певна схема штрафів, будуть зніматися також премії. Магазин дуже великий, асортимент великий і ми працюємо над цим", – зазначив адміністратор магазину, коли його запитали про подібні порушення.
Але небезпечні продукти є не тільки у великих магазинах – в продуктовому мінімаркеті знайшлася пачка пельменів, термін придатності яких закінчився ще два місяці тому. Крім того, в одному з контейнерів змішали свіжі і несвіжі напівфабрикати, а сири потрібно було прибрати з прилавка ще півроку тому.
При цьому продавці повернули всі лежані товари на полиці – вони чекають неуважних покупців. ф