Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Ще в одній країні, сусідів України, зафіксовано перші смерті від коронавірусу



У неділю, 22 березня, зареєстрували першу смерть пацієнта, інфікованого коронавірусом. Перший померлий – 67-річний чоловік, у якого діагностували вірус Covid-19 18 березня. У пацієнта було онкологічне захворювання. Він нещодавно повернувся з Франції.
Другим померлим став 74-річний чоловік, шпиталізований напередодні до лікарні інфекційних хвороб у Бухаресті.
Всього в країні зафіксовано 433 підтверджених випадків коронавірусу, 64 – вилікувані та виписані з лікарень.
16 березня уряд Румунії оголосив в державі надзвичайний стан. А з вчорашнього дня ще більш суворими стали правила перетину кордонів для іноземців.
Як повідомляє поліція Румунії, згідно Військового розпорядження щодо заходів по запобіганню розповсюдженню Covid 19, починаючи з 22.03.2020 в’їзд іноземних громадян та осіб без громадянства на територію Румунії через пункти пропуску державного кордону забороняється.
Крім випадків, коли вони здійснюють транзит через територію Румунії, з відповідними позначками, згідно з угодами із сусідніми державами.
Дозволяється в’їхати на територію Румунії іноземним громадянам та особам без громадянства, які належать до наступних категорій:
  • є членами сім’ї громадян Румунії;
  • є членами сім’ї громадян інших держав-членів Європейського Союзу або Європейського економічного простору або Швейцарської конфедерації, які проживають у Румунії;
  • мають візу для тривалого перебування, дозвіл на проживання або документ, еквівалентний дозволу на проживання, виданому румунською владою або еквівалентний їм документ, виданий владою інших держав, згідно із законодавством Європейського Союзу.
Також дозволяється перетинати кордон з Румунією дипломатам, представникам гуманітарних місій тощо. У деяких випадках дозволяється перетинати кордон у режимі транзиту пасажирам, які змушені їхати з робочих питань, сімейних або медичних проблем.
Після перетину кордону проводяться спеціальні заходи, перевірка стану здоров’я. Насамперед це стосується прибулих з країн, де підтверджено щонайменше 500 випадків зараження COVID 19.
Щодо перевезення вантажів, то водії зобов’язані мати на собі маску для обличчя та рукавички, а також інші індивідуальні засоби захисту, такі як дезінфікуючий засіб, а також представити документи, що засвідчують маршрут до місця призначення.
Водії цих транспортних засобів, які прибули з “червоних” або “жовтих” зон карантину або проїхали через ці райони, не підлягають карантинним або ізоляційним заходам, якщо в пункті пропуску на кордоні вони не проявляють симптомів, пов’язаних із COVID-19.​




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.