Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Лікар-дієтолог із Закарпаття не радить їсти смажену їжу

image

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська не рекомендує їсти смажену їжу

Чому ми їмо смажене?
По-перше, це швидко готується, по-друге, це смачно.
Але, на жаль, не корисно, а точніше, шкідливо.
Будь-яка рум'яна скоринка -- це КПГ або кінцеві продукти глікації, які руйнують білки організму, внаслідок чого ті втрачають свою силу. 
Білки знаходяться всюди: в ДНК, мембранах клітин, ферментах, гормонах, імунних клітинах, транспортних білках, судинах, кришталику -- всюди, де є життя.
Окрім КПГ внаслідок смаження утворюються токсичні продукти, зокрема, бензпірени, #альдегіди та інші. 
Тому смажені страви сприяють розвитку запалень, руйнують корисну мікрофлору кишечника, зношують печінку, послаблюють імунітет, сприяють мутаціям та прискореному старінню організму.
.
Зрештою смажена їжа -- дуже калорійна: 100 г олії -- це понад 800 ккал! 
Їх можна не отримати, якщо відварити продукт.
Щоб зменшити негативний вплив смаженої їжі, є певні правила:
1. Смажите вкрай рідко.
2. На оливковій олії (це мононенасичений жир, витримує нагрівання), але не на соняшниковій (поліненасичений жир) і, тим більше, не на лляній (ще більш поліненасичиний жир, ніж соняшникова).
3. Часто перевертаєте і використовуєте не сильний вогонь, намагайтеся без утворення рум'яної шкірки.
5. Промокаєте надлишки жиру.
Найздоровішою термічною обробкою є #відварювання.
Але ми знаємо, що харчування має бути збалансованим, тому не забуваємо про овочі та ягоди.
Овочі свіжі, тепличні, не варто їх боятися та мікрозелень -- додаткове джерело клітковини, вітамінів та біологічно активних речовин.
Замість сметани -- якісний натуральний йогурт нормальної жирності, це зменшує калорійність та додає нам корисних Лакто- та Біфідобактерій для кращого травлення та імунітету.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.