ТОП-10 "смачних" рекордів Закарпаття
- 8-01-2018, 10:08
- Закарпаття / Суспільство
- 0
- 672
Закарпаття - це не тільки гори, озера і мінеральні джерела
Depo.Закарпаття зібрало десять смачних рекордів, які зайвий раз засвідчать про те, що цей край варто відвідати.
Найдовший національний гостинний стіл
На фестивалі "Карпатський Вавилон" було встановлено рекорд України в номінації "Найдовший національний гостинний стіл", який був зареєстрований представником Книги рекордів України. Він був довжиною 51 м 60 cм і включав 16 страв різних національних кухонь.
Найбільший меблевий набір з шоколаду
Найвідомійший український кондитер Валентин Штефаньо створив з суцільного шоколаду меблевий набір у розмір 1:1 - 2 стільці та журнальний столик з шоколадним тортом. Загальна вага меблевого набору 20 кг, вартість 40.000 грн.
Найбільший в Україні яблучний пиріг
Найбільший в Україні яблучний пиріг спекла жителька села Золотарево Хустського району Ольга Ковач. Довжина випічки сягнула 12,7 метрів, ширина - 0,58 см, а вага - 246,5 кг. Рекорд зафіксували у категорію "Кондитерські вироби, розміри" під час фестиваля "Золотарівське яблуко".
Найменша палачінта (млинець)
На гастрономічному фестивалі "Ужгородська масляна" Денис Лагодін зробив найменший млинець - 2,5 см. Млинець був наповнений медовою начинкою.
Найбільше різновидів голубців
У Рахівському районі на фестивалі "Бичківські голубці" приготували 25 різновидів голубців.
1. Весільні голубці
2. Голубці з квашеної капусти
3. Голубці з бужениною різаною
4. Голубці з гречкою
5. Голубці з телятиною
6. Голубці з перловкою
7. Голубці з крупиками
8. Голубці з крупиками і рисом
9. Голубці з грибами
10. Голубці овочеві
11. Голубці з шкварками
12. Голубці з торгоньом
13. Голубці з чабриком
14. Голубці з смаженою солониною
15. Голубці з смаженою цибулею
16. Ліниві голубці
17. Голубці з солодкого переця
18. Голубці з солодкої капусти
19. Голубці з ковбасою
20. Голубці з томатами
21. Голубці на сметані
22. Голубці з буряковим листям
23. Голубці з виноградним листям
24. М'ясні голубці
25. Пісні голубці
Найбільший кремзлик (дерун) Закарпаття
На фестивалі "Гуцульська ріпа" в Лазещині було виготовлено найбільший кремзлик (запечена натерта картопля, перемішана з вареним яйцем та перцем) Закарпаття – його розміри сяягали – довжина 2.5 м, ширина 1.5 м.
Найбільша кількість порцій баношу
На п'ятому традиційному фестивалі "Берлибаський бануш" взяло участь біля трьох тисяч гостей. Одночасно було зварено більше 700 порцій банушу.
Найбільша кількість палачінт (млинців)
Найбільшу кількість млинців (палачінт) зробив Денис Лагодін на фестивалі "Ужгородська Масляна". Протягом години на одній палачінтовці (пательні)він приготував 104 млинці.
Найбільша в Україні шоколадна писанка
Для виготовлення шоколадної писанки закарпатському кондитерові Валентину Штефаньо знадобилося понад 20 кілограмів французького чорного шоколаду, а розписана вона білим шоколадом, какао-маслами і фарбами.
Найстаріше пивне підприємство Закарпаття
Найстаріше пивне підприємство Закарпаття мукачівський пивзавод, засноване трансильванським князем Ференцем II Ракоці – це Підгорянський пивоварний завод, про відкриття якого свідчить засновча грамота, датована 1 березня 1701 року. 216 років підприємство випускало пиво яке контролювалося родиною графів Шенборнів.
Depo.Закарпаття зібрало десять смачних рекордів, які зайвий раз засвідчать про те, що цей край варто відвідати.
Найдовший національний гостинний стіл
На фестивалі "Карпатський Вавилон" було встановлено рекорд України в номінації "Найдовший національний гостинний стіл", який був зареєстрований представником Книги рекордів України. Він був довжиною 51 м 60 cм і включав 16 страв різних національних кухонь.
Найбільший меблевий набір з шоколаду
Найвідомійший український кондитер Валентин Штефаньо створив з суцільного шоколаду меблевий набір у розмір 1:1 - 2 стільці та журнальний столик з шоколадним тортом. Загальна вага меблевого набору 20 кг, вартість 40.000 грн.
Найбільший в Україні яблучний пиріг
Найбільший в Україні яблучний пиріг спекла жителька села Золотарево Хустського району Ольга Ковач. Довжина випічки сягнула 12,7 метрів, ширина - 0,58 см, а вага - 246,5 кг. Рекорд зафіксували у категорію "Кондитерські вироби, розміри" під час фестиваля "Золотарівське яблуко".
Найменша палачінта (млинець)
На гастрономічному фестивалі "Ужгородська масляна" Денис Лагодін зробив найменший млинець - 2,5 см. Млинець був наповнений медовою начинкою.
Найбільше різновидів голубців
У Рахівському районі на фестивалі "Бичківські голубці" приготували 25 різновидів голубців.
1. Весільні голубці
2. Голубці з квашеної капусти
3. Голубці з бужениною різаною
4. Голубці з гречкою
5. Голубці з телятиною
6. Голубці з перловкою
7. Голубці з крупиками
8. Голубці з крупиками і рисом
9. Голубці з грибами
10. Голубці овочеві
11. Голубці з шкварками
12. Голубці з торгоньом
13. Голубці з чабриком
14. Голубці з смаженою солониною
15. Голубці з смаженою цибулею
16. Ліниві голубці
17. Голубці з солодкого переця
18. Голубці з солодкої капусти
19. Голубці з ковбасою
20. Голубці з томатами
21. Голубці на сметані
22. Голубці з буряковим листям
23. Голубці з виноградним листям
24. М'ясні голубці
25. Пісні голубці
Найбільший кремзлик (дерун) Закарпаття
На фестивалі "Гуцульська ріпа" в Лазещині було виготовлено найбільший кремзлик (запечена натерта картопля, перемішана з вареним яйцем та перцем) Закарпаття – його розміри сяягали – довжина 2.5 м, ширина 1.5 м.
Найбільша кількість порцій баношу
На п'ятому традиційному фестивалі "Берлибаський бануш" взяло участь біля трьох тисяч гостей. Одночасно було зварено більше 700 порцій банушу.
Найбільша кількість палачінт (млинців)
Найбільшу кількість млинців (палачінт) зробив Денис Лагодін на фестивалі "Ужгородська Масляна". Протягом години на одній палачінтовці (пательні)він приготував 104 млинці.
Найбільша в Україні шоколадна писанка
Для виготовлення шоколадної писанки закарпатському кондитерові Валентину Штефаньо знадобилося понад 20 кілограмів французького чорного шоколаду, а розписана вона білим шоколадом, какао-маслами і фарбами.
Найстаріше пивне підприємство Закарпаття
Найстаріше пивне підприємство Закарпаття мукачівський пивзавод, засноване трансильванським князем Ференцем II Ракоці – це Підгорянський пивоварний завод, про відкриття якого свідчить засновча грамота, датована 1 березня 1701 року. 216 років підприємство випускало пиво яке контролювалося родиною графів Шенборнів.