Закарпатка розповіла про "паприковий бізнес" у Великій Доброні / ФОТО
- 9-01-2018, 15:30
- Закарпаття / Суспільство
- 0
- 1 214
Добронська червена паприка - це оригінальний продукт, який стає все більш популярним серед туристів із цілої України.
Побувавши на Закарпатті, наші гості обов'язково покуштують бограч-гуляш. Багато з них захочуть самі зварити вдома цю смачну страву, - розповіла Нодь Марія, жителька села Велика Добронь.
Вона вже роками продає на овочевому ринку Берегова ці найважливіші прянощі угорської та закарпатської кухні.
Справжній сезон покупки червоної паприки щороку починається на початку грудня, коли люди починають різати свиней на різдвяні та новорічні свята.
Нодь Марія розповіла і про те, що половину вирощеної паприки реалізують в самій Великій Доброні перекупникам, а другу частину продають на ринках Ужгорода, Мукачева, Берегова, Сваляви, Виноградова, Хуста та інших міст. Ціни вже роками не змінюються: кілограм молотої паприки нині продається за 110-120 гривень.