Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

На Закарпатті відбувся перший з'їзд місцевих сироварів (ФОТО)

14 сироварень (власники та сировари) зібралося у Нижньому Селищі Хустського району.


Раніше Мukachevo.net розповідало, що попри всі думи, найбільше овець не на Рахівщині, а на Хустщині. Саме тут з овечого і козячого молоко переважно виробляється закарпатський сир.  
За словами експерта з туризму професора Федіра Шандора, закарпатські сировари молоко купажують, бо його бракує, як і в будь якій гірській місцевості. На Закарпатті корова дає до 5 літрів молока, а коза може і до 7 в день.
Як приклад тут діє єдина в Україні сироварня, яка виготовляє продукцію за швейцарськими технологіями. 12 років поспіль місцеві та туристи мають змогу смакувати Селиським сиром. Відомий він не тільки своїми смаковими якостями, а й особливим виготовленням.
Так, днями відбувся  перший з'їзд місцевих сироварів, які ділились досвідом та обговорювали сучасне сироваріння.

 



Мukachevo.net




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.