Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Англійці навчились вирощувати картоплю без ґрунту

Уже в кінці травня англійська фірма Airponix планує зібрати перший врожай картоплі, вирощеної без ґрунту. На думку авторів проекту, це багатообіцяючий крок до нової технології вирощування картоплі та овочів з мінімальними витратами і навантаженням на навколишнє середовище.
У новій теплиці площею 1 тис. м?, розташованої в графстві Норфолк, картоплю вирощують в довгих поліетиленових рукавах, в які періодично подається дрібнодисперсний туман, що містить всі необхідні макро- і мікроелементи, передає fruit-inform.com.
За словами Майкла Ружі, одного із засновників фірми, проведені експерименти свідчать, що за допомогою такої технології можна вирощувати картоплю та інші культури зі значно меншими витратами, ніж зазвичай. Якість продукції при цьому вище, що дозволяє успішно конкурувати на ринку з традиційними виробниками.
«Витрати порівняно низькі, витрата енергії теж невеликий. Збирання врожаю вимагає менше ручної праці, при цьому картопля не потрібно мити перед продажем. Знижується і залежність від погодних умов. Цю технологію можна застосовувати і в регіонах, де традиційне землеробство неможливе або утруднене», — зазначають представники компанії Airponix.

Аеропоніка дозволяє без використання пестицидів отримувати високі врожаї овочів


Додаючи, що нова технологія також дозволяє практично обійтися без застосування засобів захисту рослин. За словами авторів проекту, застосування технології дрібнодисперсного розпилу є значним поліпшенням інших методів аеропоніки. Дрібні краплі розчину особливо придатні для вирощування рису, пшениці і картоплі. Перший урожай картоплі очікується уже наприкінці травня.






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.