Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Найкращий гастрономічний фестиваль Закарпаття чекає на гостей

ХVІIІ гастрономічний фестиваль-ярмарок ,,Гуцульська бриндзя”, вже традиційно  пройде в місті Рахів, у першу неділю вересня.

,,Гуцульська бриндзя” є найбільшим гастрономічним фестивалем, що проходить у Закарпатті. Традиційно свято починається з мелодій трембіт, мандолін і дримб, виступів музик та співаків. Фестиваль бриндзі має ключову перевагу – демонструє свою автентичність, справжні традиції гуцулів-полонинників, їх ремесло побут та гостинність.
Цього року гостей свята чекає багато цікавого та нового. Презентація продукції Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів, члени якої займаються виробництвом гуцульської овечої бринзі, яку виготовляють з будзу, та бажають захистити свій продукт під маркою географічного зазначення. Презентація промо-ролика про бриндзю, в якому розкажуть всю історію виробництва унікального продукту.
Також буде проведено конкурс на найкращу гуцульську овечу бриндзю за методикою та за підтримки французьких експертів. Метою конкурсу є визначення найкращих місцевих виробників та вшанування їх праці, що, у свою чергу, формуватиме культуру виробництва та покращення якості гуцульської овечої бринзі.
Ще однією родзинкою фестивалю-ярмарку стануть майстер-класи з приготування нетрадиційних страв з бриндзею від шеф-кухарів зі Львова.
Туристи та гості фестивалю матимуть змогу купити традиційний сир-бриндзю, що споконвіків виробляється на полонинах, сувеніри, вироби, що зроблені із шерсті баранів, а також посмакувати гуцульськими смаколиками.
Крім власне повернення вівчарів організатори підготували програму свята:
 
2 вересня, неділя  
8.00-12.00 – розгортання експозицій виставок народних умільців та ярмарки-продажу тваринницької продукції вівчарства, вул. Буркут, амфітеатр ,,Буркут”;
9.00-10.30 – конкурс на найкращу гуцульську овечу бриндзю, ресторан ,,Європа”, адреса: м. Рахів, вул. Миру, буд. 42;
11.00-11.45 – хід святкової колони від вулиці Богдана Хмельницького до амфітеатру “Буркут”; презентація промо-ролика про бриндзю;
11.45-12.30 – урочисте відкриття ХVІIІ гастрономічного фестивалю-ярмарку ,,Гуцульська бриндзя”, запалення полонинської ватри;
12.00-20.00 – презентація продукції Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів, на стенді Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів, парк ,,Буркут”;
12.00-17.00 – майстер-клас з приготування нетрадиційних вишуканих страв з бриндзею, на стенді Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів, парк ,,Буркут”;
12.30-14.00 – огляд експозицій виставок народних умільців населених пунктів та ярмарки-продажу тваринницької продукції вівчарства;
14.00-22.00 – концертно-розважальна програма.

Детальніше на сторінці фестивалю - https://www.facebook.com/FestivalHutsulskaBryndzia/
 
Гостей свята розважатимуть: Народні артисти України – Віктор Павлик і Степан Гіга, Заслужений артист України Павло Доскоч, Андріана, квартет ,,Гетьман”, гурт ,,Будьмо”, Оксана Романюк, Василь Михайлович, Галина Баранкевич.
Ведучий та улюбленець публіки – гуморист Ігор Іванків.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.