Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Як розрізняти коронавірус, грип та застуду

Як розрізняти коронавірус, грип та застуду
В Україні та всьому світу загрожує нова хвиля коронавірусу COVID-19, а на додачу до нього наближається період сезонних хвороб, а тому лікарі особливо рекомендують зробити щеплення. Підступністю коронавірусу є схожа симптоматика із грипом, ГРВІ та алергією, а відмінності проявляються не одразу. Тому головне — не допустити ускладнень, до яких може призвести

У МОЗ кажуть, що найхарактернішими ознаками коронавірусу COVID-19 є висока температура до 38-39,5°С, сухий кашель, утруднене дихання, відчуття втоми і біль в м'язах і грудях. До головних симптомів коронавірусу також належить втрата нюху та смаку, може з'явитися головний біль.

Рідше у хворого буває нежить та діарея. Утім, немає чхання, яке виникає під час застуди. Також, якщо хворого починає турбувати біль у горлі, наймовірніше, йдеться про застуду або грип. Нетиповим проявом недуги теж може бути висип на тілі, але це буває вкрай рідко.

Грип і ГРВІ є найпоширенішими у світі інфекційними захворюваннями. Але якщо більшість ГРВІ протікають відносно легко, то грип може призводити до вкрай небезпечних ускладнень.

 Під час ГРВІ зазвичай у хворого є кашель, нежить, закладений ніс, температура тримається на позначках до 38°С. Загалом симптоми розвиваються повільно. Серйозних ускладнень, як правило, немає.

Грип[b][/b] же, навпаки, з'являється різко. Типовими симптомами є головний біль, кашель, ломота в тілі, втома. Крім того, грип небезпечніший ускладненнями, які він може викликати. Це, зокрема, пневмонія.

Джерело ​




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.